Videoposelství generálního sekretáře biskupské synody u příležitosti synodálního setkání "Budování mostů" mezi papežem Františkem a univerzitními studenty z celého amerického kontinentu.

"Máte budoucnost, máte vizi, máte projekt a předpokládám, že máte také obavy, že se vaše sny, vaše vize nenaplní, ale prosím, musíte být moudří a zároveň klíčem k moudrosti je klást správné otázky," říká kardinál Mario Grech, generální sekretář biskupské synody ve videoposelství univerzitním studentům amerického kontinentu, kteří se ve čtvrtek 24. února ve 12 hodin (SEČ) sešli na Loyolské univerzitě v Chicagu na synodálním setkání s názvem "Budování mostů".

"A toto setkání se odehrává ve zvláštním okamžiku života církve. Církev je svolána na synodu. Co to znamená? Že církev naslouchá otázkám Božího lidu. Církev sama si klade otázky. A tak opravdu doufám, že i toto setkání přispěje k synodálnímu procesu církve." A na závěr vyzývá: "Můžete se přímo podílet na tomto synodálním procesu, na této první fázi, kterou nazýváme konzultační, tím, že se zúčastníte tohoto procesu ve svých církvích."

Setkání podporuje Loyola University of Chicago ve spolupráci s Papežskou komisí pro Latinskou Ameriku. Organizací bylo pověřeno Hankovo centrum pro katolické intelektuální dědictví, Institut pastoračních studií a katedra teologie na Loyolské univerzitě.

Odkaz na originál na synoda.va

Translated with www.DeepL.com/Translator